«علي ماهفروزي» با بيان اينکه از جمله اين مطالعات باستانشناسي، مطالعات انجام شده در گوهرتپه و محوطههاي موجود در کوهستانهاي مازندران است، خاطرنشان کرد: هشتمين فصل کاوشهاي باستانشناسي گوهرتپه در ادامه کاوشهاي سال گذشته در قسمت شرقي تپه، فضايي که با توجه به کشف کورههاي ذوب فلز و پخت سفال به فضاي صنعتي موسوم است، انجام گرفت.
او خاطرنشان کرد: در بخشي از اين فضاها پس از مطلوب شدن سايت در اواخر دوره برنز، مشاهده ميشود که در دوره کوتاهي در عصر برنز متاخر و يا مفرغ جديد گوهرتپه، قسمت شرقي به صورت گسترده مورد تدفين قرار گرفته است.
سرپرست هيات باستانشناسي گوهرتپه ادامه داد: گورستان دوره برنز گوهرتپه متعلق به مردمي است که يک روزي در اين مکان زندگي ميکردند ولي نميدانيم که اين مردم از کجا گورها، اسکلتها و يا تدفينهايشان را آوردهاند و در اين گورستان دفن کردهاند.
«ماهفروزي» با تاکيد بر تواليهاي فرهنگي موجود در گوهرتپه، يادآور شد: در صدد هستيم گوهرتپه را به عنوان يک شاخص اندازهگيري براي فرهنگها و تمدنهايي که در حاشيه دريايخزر وارد دنياي شهرنشيني ميشوند، قلمداد کنيم. بر اين اساس بايد کاوشهاي باستانشناسي گوهرتپه را به لحاظ لايهنگاري به خاک بکر برسانيم که در حال حاضر مطالعات لايهنگاري در قسمت شمالي آغاز شده است ولي با توجه به حساسيت و دقت در انجام آن، هنوز نتوانستيم به خاک بکر برسانيم و اميدواريم اين مهم در سال آينده صورت گيرد.
«ماهفروزي» تصريح کرد: گوهرتپه در دوران برنز مياني به عنوان شهري مهم و يا يک جامعه بسيار پيچيده با سلسله مراتب و طبقات بالاي اجتماعي بوده که بخشي از معماري عظيم آن شناسايي شده است.
سرپرست هيات باستانشناسي گوهرتپه گفت: در قسمت بالاتر و زماني که گوهرتپه در حال مطلوب شدن است کورههاي کوچک و محدودي مشاهده ميشود که به نظر ميرسد اين کورهها متعلق به گروه و جوامع کوچکي است که به صورت محدود در گوهرتپه زندگي ميکردند و يا کوچگران دورهگرد هستند که با توجه به فرم قرارگيري لايهها، احتمال اول بسيار است.
او در پايان اطهار داشت: اين پروژه يک قرارداد پنج ساله با دانشگاه مونيخ آلمان است که در صورت فراهم آوردن شرايط از سوي هيات آلماني، نهمين فصل کاوش باستانشناسي در شهريور و يا مهرماه سال 90 آغاز ميشود.
/117
انتهای پیام/